11 Ağustos 2009 Salı

Çocuk Soru Sorarsa...


Bir Masal Diyarı varmış Uzun uzun yolların sonunda hemde. Giden var mı hiç, gören var mı? Gidenler geri dönebilmiş mi peki? görülmeye değer miymiş yoksa gidenler pişman mıymış? ağaçlar şekerden miymiş gerçekten, yoksa yer miymiş insanları? Orda da çocuklar mıymış?
Vardır kesin. Koskoca masallar diyarında çocuk olmaz mı hiç? Peki onlarında pastel boyaları, resim defterleri var mıymış? hiç Ay Dede Çizmişler mi Denizlere? Bütün Çocukların mavi midir gözleri orada?
Sahiden Var mı masal diyarı yoksa oda büyüklerin yalanı mı? büyükler hep yalan söyler mi? Neden söylerler?
onların yalanları boyları kadar mı? boyları hiç uzar mı? yoksa aynı mıdır hep?

Niye hep konuşurlar? Bilselerde Bilmeselerde Hemde... çok mu düşük çeneleri? Kopmaz mı hiç dilleri? adam akıllı sözler söylerler arada ama... Onlarda Kafa karıştırıcı.

Mesela Neden Babalar Hep Ciddidir Hemde Kravatlı Ciddilerden! Çok sıkılmaz mı onların çocukları? Ben hiç düşleyemem Ciddi kravatlı bir babanın çocuğunu parka götürdüğünü. Olmuyor çünkü Onun düşü olmuyor! Annelerde kızıyor hem uyumayıp düşleyen çocuklara. Şimdi ben öyle dedim ama kötü değil ki anneler babalar.
Hem desem de N'olucak ki? Anne baba sevilir elbet ama arada sırada onları bunaltmalı bıktırmalı ki çocuk gerçekten çocuk olsun. hep sus pus olup oturunca ne işe yarar çocuk!

Gülmeli biraz çocuk dediğin. Hatta basıvermeli kahkahayı en olmadık anlarda. Bir Cenazede mesela!
+olmaz!.. Cenazede gülünmez!
Gülünür gülünür... Niye gülünmesin? hem çocuk o daha. Gülecek Tabii. Hangi Sivrizekâlı dedi çocuğu götür cenazeye diye. Çocuklar Lunaparkta güzel.

+Susturun Şu Çocuğu!

Off gene konuşa konuşa nerelere geldik. İyisimi susmak.




Not: Kullandığım Resim. Haykocepkin.biz'den Men_İn_Black'e (İnanç'a) Aittir. İzin alamadım kendisinden bu güzel kare için. Umarım Kızmazsınız bana İnanç Abi (:

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.